Hoppa till innehåll

Misstänkt?

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text]

MISSTÄNKT FÖR BROTT?

Om du är kallad på förhör hos polisen kan det vara bra att känna till att du, om du är eller blir misstänkt för brott som har fängelse i straffskalan, oftast har rätt till en offentlig försvarare, dvs en försvarsadvokat.

Kom ihåg att du som misstänkt aldrig behöver svara på en enda fråga från polisen vid ett polisförhör, något som polisen ska upplysa dig om innan förhöret. Du behöver inte heller förklara varför du inte vill svara på frågor. Du har en lagstadgad rätt att vara tyst som misstänkt, och det ska polisen respektera.

Att gå på polisförhör utan en försvarsadvokat vill vi avråda ifrån, även om du varit på polisförhör tidigare. Vår filosofi är att bra försvar börjar dag ett, då du delges misstanke och ju längre tiden går desto svårare blir det att rätta till eventuella felaktigheter.

Vi rekommenderar dig att ringa till polisen innan förhöret och säga att du vill ha en advokat från Advokatbyrån Martin Cullberg som försvarsadvokat. Du har rätt att begära vem som helst. Kan advokaten åta sig uppdraget så förordnar domstolen den advokaten till dig, vilket något förenklat innebär att staten betalar advokatens kostnader.

När du fått en försvarsadvokat kan ni prata igenom ärendet innan förhöret så du vet hur det går till på ett polisförhör och även få råd om ärendet från advokaten.

Vi på Advokatbyrån Martin Cullberg jobbar bara med brottmål och är i rätten flera gånger i veckan, ofta varje dag. Vi är vana vid alla tänkbara situationer och du kommer känna dig trygg med vilken som helst av våra försvarsadvokater.

Det är viktigt att du förstår att om du inte namnger en särskild advokat hos oss eller ber att få en advokat från Advokatbyrån Martin Cullberg kommer tingsrätten förordna en försvarsadvokat som tingsrätten väljer. Då kan du få en advokat som aldrig sysslat med brottmål, eller som har väldigt liten erfarenhet av brottmål. Har du fått en advokat förordnad av domstolen som du inte är nöjd med kan du begära byte till en försvarsadvokat på Advokatbyrån Martin Cullberg.

Ring oss så hjälper vi dig!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]