Hoppa till innehåll

Brott mot liv och hälsa

Utsatt för mordförsök eller misshandel?

Har du blivit utsatt för mordförsök, misshandel eller grov misshandel och behöver ett målsägandebiträde? Att bli utsatt för ett mordförsök eller en misshandel kan vara en oerhört skrämmande och kränkande upplevelse. Dina skador kan medföra långvariga men som du kan ha rätt till skadestånd för. Det är viktigt att du som brottsoffer känner att du får stöd från ditt målsägandebiträde.

RING OSS! VI HJÄLPER DIG!

Brotten mot person behandlas i 3.e kapitlet i brottsbalken. De innefattar bl.a. mord, dråp, misshandel och grov misshandel. För alla brott förutom ringa misshandel har du rätt till ett målsägandebiträde, typiskt sett.

Kom ihåg att du har rätt till ett målsägandebiträde om du har blivit utsatt för brott. Vi vill att du som brottsoffer ska känna dig trygg vid polisförhör och veta att alla relevanta utredningsåtgärder vidtas. Givetvis jobbar vi också för att du tillerkänns maximalt skadestånd för det du utsatts för. Eftersom vi också jobbat som försvarsadvokater så vet vi vilka frågor som är viktigast att vara förberedd på och vilka frågor vi ska ställa till den misstänkte vid rättegången.

Har du varit utsatt för brott kan du ha rätt till skadestånd. Här hittar du vilka nivåer på skadestånd som kan vara aktuella Brottsoffermyndighetens referatsamling med ersättning för gärningar efter juli 2022.