Hoppa till innehåll

Brottsoffer?

UTSATT FÖR BROTT?

Om du blivit utsatt för brott som kan ge fängelse för gärningsmannen eller om det är ett sexualbrott har du ofta rätt till att få ett målsägandebiträde.

Ett målsägandebiträde har expertkunskap rörande skadeståndsfrågor i brottmål och hjälper brottsoffer med att driva ett skadeståndsanspråk i en rättegång. Målsägandebiträdet är med vid förhör och vid rättegången. Ett målsägandebiträde kan hjälpa åklagaren att få den tilltalade dömd för brott.

Vi åtar oss enbart uppdrag som målsägandebiträde och särskild företrädare för barn.  Därför har vi stor erfarenhet av att hjälpa brottsoffer så att de känner sig skyddade och stöttade genom hela rättsprocessen. Vi tillåter inte att någon behandlar våra klienter illa.

Det som gör våra advokater till extra bra målsägandebiträden är att vi i huvudsak jobbat som försvarsadvokater. Vi vet vilken taktik försvarsadvokaten använder. Vi vet vilka frågor som är viktiga att ställa och vad som inte får missas i polisutredningen.

Är du inte nöjd med det målsägandebiträde som du har fått förordnat av tingsrätten? Då kan du begära att få byta till en advokat på Advokatbyrån Martin Cullberg.

Ring oss så hjälper vi dig!

För mer information om skadeståndsnivåer, gå in på Brottsoffermyndighetens referatsamling med ersättning för gärningar efter juli 2022.