Hoppa till innehåll

Kortbedrägerier – varför är det så få som döms?

Fråga: Kortbedrägerier på nätet fortsätter öka. Men hur ofta ställs egentligen personer som ägnar sig åt denna typ av brottslighet till svars? Får Advokatbyrån Martin Cullberg in många sådana mål?

Svar: Bedrägerier i alla former är svåra att utreda för polisen. Utredning av bedrägerier är ofta resurskrävande och tar lång tid. Polisen har begränsade resurser att kunna hantera dessa utredningar som allt oftare sker med hjälp av Internet.

Svårigheterna med bedrägerier över Internet är att det är svårt att bevisa vem som suttit bakom tangentbordet eller som använt t.ex. en inloggningsdosa till ett bankkonto, eftersom gärningsmännen ofta använder falska identiteter och ”målvakter” med konton som tar emot de brottsligt åtkomna pengarna. Målvakten tar ut pengarna och lämnar dem till gärningsmannen som då inte lämnar några spår. Advokatbyrån Martin Cullberg har stor erfarenhet av att försvara personer misstänkta för alla former av bedrägerier. Vid grova bedrägerier kan vi åta oss uppdrag över hela Sverige.